14 października (środa) w Centrum Handlowym Blue City rozpocznie się jarmark. Na stoiskach znajdą się chleby wypiekane na naturalnym zakwasie, wędliny, pasztety, ryby, nabiał i wiele innych regionalnych produktów.
Jak co miesiąc swoje specjały wystawią m.in. Agnieszka Gremza, której swojski ser pod nazwą Ser Koryciński został wpisany w 2005 roku na Listę Produktów Tradycyjnych, Henryk Bartlewski, wytwórca wędlin według podlaskich receptur oraz Sabina i Mieczysław Mąka, którzy w swoim gospodarstwie ekologicznym produkują różne gatunki kozich serów. Nie zabraknie wędzonych ryb z jeziora Żywieckiego oraz wyrobów z gęsiny – półgęsków, kiełbas, kabanosów, pasztetów, pierogów i wielu innych gęsich przysmaków. Stoiska z produktami z Węgier, Grecji, Turcji i Azerbejdżanu oferować będą m.in. wędliny, sery, oliwki, oliwy, przyprawy, herbaty oraz słodycze.